Ons team

Taxidermy & Wildlife artist

Graag stellen we u voor aan het team van De Museumwinkel.com.
Dankzij onze passie voor de natuur en jarenlange ervaring kunnen wij u de beste kwaliteit leveren. 


 Erwin van Zoelen
Eigenaar en oprichter/ Gediplomeerd taxidermist
erwin@demuseumwinkel.com

Erwin van Zoelen is in 2010 vanuit zijn passie voor de natuur en het prepareren gestart met de Museumwinkel.com, zodat iedereen in aanraking kan komen met de natuur.

In zijn jeugd is Erwin begonnen met het schoonmaken en in elkaar zetten van skeletten en schedels. Van daaruit is hij zich gaan specialiseren in de wereld van de taxidermie. 

Als gediplomeerd taxidermist richt Erwin zich onder andere op het prepareren van de grotere zoogdieren en vogels, zoals nandoe’s kraanvogels, struisvogels, herten, Afrikaanse trofeeën. Hij prepareert ook regelmatig kleinere vogels en zoogdieren.  Daarnaast heeft Erwin zich door de jaren heen meer en meer gespecialiseerd in het restaureren van antieke preparaten, die hij weer opnieuw kan laten stralen. 

opgezette-dieren


Sophie Kiela 
Gediplomeerd taxidermist/ Nederlands Kampioen
sophie@demuseumwinkel.com

Sophie Kiela is van oorsprong biotechnicus, maar heeft zich helemaal toegespitst op de kunst van het prepareren. Ze zit als sinds 2005 in het vak en heeft het prepareren geleerd van Erwin van Zoelen. Als één van de jongste gediplomeerde preparateurs behoort ze tot de top van Nederland. Ze richt zich voornamelijk op het prepareren van kleine en grote vogels. Regelmatig zet ze ook zoogdieren op van klein formaat tot maat vos. Op 7 november 2015 behaalde zij de titel Nederlands kampioen tijdens de Nederlandse kampioenschappen prepareren. Haar opgezette vogel ( Inca Kaketoe) werd ook bekroond tot Best of Show! Tevens is zij gespecialiseerd in het prepareren van insecten en vlinders. Nicolette Naphausen
Algemeen directeur
nicolette@demuseumwinkel.com

Het managment en de bedrijfsvoering is in handen van Nicolette Naphausen. Zij is daarnaast verantwoordelijk voor de website, PR, marketing, sales en personeelszaken. Zij heeft een getraind oog voor kwaliteit en het grotere geheel.  Nicolette zoekt elke dag weer naar nieuwe zakelijke uitdagingen. Met haar enthousiasme en accurate werkwijze staat zij u graag terzijde. Ook zij weet hoe je een dier een tweede leven moet geven en kan u in alle opzichten adviseren. De interesse die zij al van jongs af aan voor de natuur heeft, komt zeer van pas. Zelf is ze een enthousiast verzamelaar van moderne, maar vooral ook van Victoriaanse taxidermy. Rick Way
Gediplomeerd taxidermist/ Nederlands Kampioen
prep@demuseumwinkel.com

Rick Way is gespecialiseerd in het opzetten van kleine en middelgrote vogels. Vanaf jongs af aan heeft hij al een grote passie voor de natuur en heeft hierdoor oog voor detail. Rick is Nederlands kampioen prepareren. Op 7 november 2015 behaalde hij opnieuw de titel Nederlands kampioen, waarmee hij zich nu met recht tweevoudig kampioen mag noemen! Zijn winnende preparaat ( opgezette barmsijs) laat zien hoe precies en nauwgezet Rick werkt.  Zijn opgezette vogels zijn altijd perfect en van hoge kwaliteit. 


 

 

Wesley Kevenaar
Gediplomeerd taxidermist
prep@demuseumwinkel.com

Wesley Kevenaar is ons nieuwste gezicht in ons prepareeratelier. Tijdens verschillende Nederlandse kampioenschappen is hij in de categortie zoogdieren al enkele malen eervolle vermeldingen gewonnen. Zijn interesse en expertise ligt voornamelijk bij grote zoogdieren. Maar ook in vogels en kleine zoogdieren heeft hij veel ervaring.