Officieel erkend preparateur/ taxidermy


Taxidermy & Wildlife Artist! 

 

De museumwinkel.com is een officieel erkend preparateursbedrijf en beschikt over een NVP erkenning. Deze is uitgegeven door de Nederlandse vereniging van preparateurs.  We werken met 5 gediplomeerde en prijswinnende preparateurs en 2 entomologen. Drie van onze preparateurs zijn Nederlands kampioen. Vanuit ons eigen atelier achter de winkel kunnen wij u daarom altijd de beste kwaliteit in opgezette dieren bieden. Regelmatig kunt u bij een bezoek aan de Museumwinkel.com een blik werpen in ons atelier.

Wij zetten onder andere dieren op voor diverse natuurmusea, dierentuinen, interieurbedrijven, universiteiten, kunstenaars, particulieren. Bij ons vindt u allerlei opgezette dieren te koop en te huur: onder andere opgezette vogels, opgezette zoogdieren en andere preparaten. Voor meer informatie: Opgezette dieren

Wij prepareren in opdracht. U kunt bij ons in de winkel terecht voor het opzetten van vogels, zoogdieren, vissen, reptielen, trofeeën (Europees, Afrikaans etc.), schedels en skeletten door een officieel erkend preparateur. Bent u op zoek naar een ander opgezet dier, neem contact met ons op!

LET OP
In Nederland zijn bijna alle vogels en zoogdieren beschermd deze mogen alleen opgezet worden door een erkend preparateur.

sophie kiela preparateur opgezette dieren erwin van zoelen preparateur opgezette dieren rick way preparateur opgezette dieren

Wat te doen als je een dood dier vindt?

U kunt het dier direct bij ons langs brengen of leg het dier tijdelijk in de diepvries. Zo blijft het vers en dat komt het prepareren ten goede. Vanaf 1 januari 2017 is het niet meer nodig om eerst langs het politiebureau te gaan met het dode dier. Een vervoersbewijs is niet meer nodig.


opgezette dieren te koop
Opgezette vogels te koop

Informatie prepareren/ taxidermie

De taxidermie houdt zich bezig met het prepareren of het opzetten van dieren. Prepareren is het bewerken van het dode lichaam van een dier, zodat het geconserveerd blijft. Iemand die dit doet noemt men een preparateur. Er zijn verschillende preparatietechnieken, zoals het 'volledig opzetten' of balgen.

Taxidermy is een samenstelling van het Griekse woorden τάξης (taxis) verplaatsen en δέρμα (derma) huid: het verplaatsen van de huid.

 Opzetten (of volledig opzetten) is een conserveringstechniek om een dood dier te conserveren, waarbij de vorm van het lichaam natuurgetrouw blijft bewaard en het resultaat kan worden tentoongesteld. De huid wordt hiertoe gestroopt en vervolgens wordt de huid over een op maat gemaakt kunstlichaam gespannen. Het kunstlichaam is dusdanig gebouwd dat het opgezette dier in een natuurlijke pose te zien is. Bepaalde onderdelen worden door kunstexemplaren vervangen (in ieder geval de ogen). Sommige beenderen (schedel, poten) worden gereinigd en gebruikt voor het kunstlichaam.
Preparateur Sophie Kiela


Waar komen onze dieren vandaan?

Alle dieren bij ons in de winkel zijn overleden in dierentuinen. Ze worden voor natuurmusea opgezet, of wij krijgen ze voor de verkoop. Dit omdat dierentuinen het zonde vinden om de dieren weg te gooien. Nu blijven ze voor eeuwig bewaard en kunt u ze van dichtbij bekijken.

Taxidermy: Opgezette vogels